Proč a jak si měřit pH organismu? Nač má pH těla vliv?

12.3. 2019 (Aktualizováno: 10.4. 2019)Jolana Janišová0 Komentářů

Klesne-li tělesné pH pod 6,4, deaktivují se enzymy a trávení nefunguje správně. To má zásadní vliv na náš metabolismus. Následně se vitamíny, minerály a potravinové doplňky nemohou účinně vstřebávat. Pokud tento pokles ihned řešíme, nastane opět rovnováha a tělo funguje, jak má. Pokud to člověk neřeší, tak tento stav přechází do chronické fáze.

Jak se projevuje překyselenost organismu?

Obvykle to začíná bolestmi hlavy, ztuhnutím šíje, přemnoho kyseliny mléčné v těle, bolestmi kloubů, špatnou až depresivní náladou, hučením v uších, negativními emocemi, nefunkční intuicí, podrážděností, stresy, ztrátou životní energie, křečemi, bolestivými stahy v oblasti břicha, střevní potíže, nezadržitelnými tikami svalů, záněty, neřízené parazitální zátěže, dlouhodobou dehydratací organismu a spousty dalších potíží.

A pak se jednoho dne přehoupne ve fázi závažnou a to vypnutím našeho dokonalého přirozeného samo regeneračního systému… To už jsou stanovené diagnózy jako je chronická podvýživa (Tělo nelze plnohodnotně vyživit, když je dlouhodobě v kyselém prostředí!!!), deprese, nemoci nervové soustavy, neurologické nemoci, nemoci dýchacích cest, metabolický syndrom, střevní nemoci, všechny problémy pohybového aparátu včetně kloubů, osteoporóza, dna, paradentóza, kardiovaskulární nemoci, nádory a rakovina!

Hladiny pH přímo souvisejí s hladinami obsahu kyslíku v těle. Čím vyšší pH, tím je větší přísun kyslíku do buněk a tkání.

Objevitel základní příčiny rakoviny a držitel Nobelovy ceny (r. 1931) MUDr. Otto Heinrich Warburg, řekl: Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“.

Zdravé stravování, hydrogenuhličitanová terapie, pohybová aktivita, láska a radost, správný pitný režim a správné dýchání ovlivňuje a podporuje správnou pH hodnotu 7,2 – 7,4

Důležité:
Je nutné si udržovat ve svém těle acidobazickou rovnováhu, kdy souvztažnost kyselin a zásad musí být v poměru 1:4. Ideální pH krve je 7,4.

Kdy je a není vhodné si pH organismu měřit?

Ideálně měřte po 10. a po 16. hodině, neb pouze s touto hodnotou můžete efektivně pracovat. V jinou dobu NE, neb tělo, když se čistí a vylučuje toxiny, je velmi kyselé a tak měření v tuto dobu je mylné/zavádějící (nic nevypovídající, nerelevantní).

Jak si jednoduše měřit pH v těle?

Ideální pH v těle je 7,2 – 7,4. Doporučuji měřit ze středního proudu moči. Měřit ji můžete lakmusovými papírky pH. Ty si můžete koupit v lékárně. Je možno si také koupit pH metr na internetu, ten je ještě přesnější. Před léty jsem si ho koupila a naučila jsem se častým měřením pozorovat své pocity, a rozeznávat reakce v mém těle. Díky tomuto tréninku žiji dnes na základě intuice :-). Máte tu samou možnost! Pokud budete chtít, rozhodnete se a začnete mé doporučení praktikovat. Je to základ dlouhodobého zdraví ❤❤❤

pH organismu lze jednoduše měřit nejenom z moči

Lze ještě měřit pH slin. Mám zkušenost, že to není tak přesné, neb pH v ústech se neustále mění s tvorbou enzymů potřebných k přípravě rozmělnění potravy. Jsme národ neustále „žvýkací“, ale neuvědomujeme si, že nejsme kráva, která má tuto potřebu celý den díky čtyřem žaludkům… Lidé, kteří mají v puse neustále žvýkačku nebo stále něco uzobávají, si nemůžou měřit pH slin, neb vždy to bude scifi číslo, které je zavede na zcestí! Takových je zatím většina. Proto měření pH slin nedoporučuji nikomu. Přesto, pokud se tak rozhodnete, měřte 1 hodinu před jídlem a 2 hodiny po jídle. Vyzkoušejte, uvidíte.

Proč si měřit pH?

Kontrolujte si své pH. Nic nepřehánějte. Být překyselený nebo naopak příliš zásaditý není prospěšné pro tělo. Je třeba být vždy v rovnováze. Doporučuji se měřit a vnímat se. Později vše již budete cítit a měření vám odpadne, neb si začnete být jisti.

S láskou ❤ Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.

Rychlá navigace:

Improvizační vaření Jolany Janišové (úvod) » Blog Jolany Janišové o vlivu jídla na zdraví » Proč a jak si měřit pH organismu? Nač má pH těla vliv?
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.