Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden: Domácí čokoláda, kterou budete chtít snídat každý den ♥♥♥

Jak vznikla moje první kniha „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“

Upřímně, nikdy by mně ani ve snu nenapadlo napsat kuchařku. A ani jsem si vůbec neuvědomila, kolik je s tím spojeno profesí a celkové práce. Ale pravda je taková, že mé okolí, můj milovaný muž, moji přátelé a známí, mě k tomu přemlouvali celé dva roky. Nakonec jsem to slíbila v listopadu 2017, přesto i s vědomím, že posloupně psát neumím.

Sepisování receptů, psaní knihy Jídla Světla ❤

Hodiny jsem seděla a učila se smysluplně psát ve Wordu, musela jsem pochopit, jak mám efektivně a krátce napsat recepty, které si sama tvořím. Při vaření jsem nikdy nic neodměřovala, a tak jsem přišla na to, že musím začít sledovat nejen co dávám do jídla, ale také kolik toho tam dávám. Zapomínala jsem to hned dokumentovat a zapomínala jsem recepty i fotit. Jiřík mi stále připomínal, ať je píšu i fotím. Dostala jsem i obrovskou bílou knihu na své záznamy, která mi stále leží v kuchyni, abych ji měla na očích.

Učila jsem se fotografovat

Další velkou překážkou v pořadí byly fotky. Netušila jsem, jak je těžké správně nafotit jídla! Uf.

Když je můj známý grafik uviděl, přijel k nám přes 200 km, aby mi vysvětlil i ukázal, jak mám fotit, aby se mé fotky daly použít do knihy. Měla jsem pouze svůj mobil… Po tří denním maratonu – on říká rychlo kurzu 🙂 jsem se výrazně zlepšila!

Další a další rozhodování se a tvoření knihy

Musela jsem se rozhodnout, jak má kniha vypadat rozměrově, barevně, vybrat si materiál a měla jsem mít představu, kolik bude mít stran. Říkám vám na rovinu, vůbec jsem to netušila. Se všemi informacemi jsem se začala seznamovat postupně a začala jsem vnímat co je mi blízké.

Po té jsem cítila, že potřebuji k sobě ty správné partnery odborníky, které jsem postupně oslovila a nabídla jim spoluúčast v mé knize.

Jídla Světla - Mandaly Světla - StaniSlávkaNejtěžší z nich to měla paní Stanislava Topinková – StaniSlávka, která s velkou láskou a včas namalovala na plátna originální harmonizační mandaly, určené k individuální práci, na posílení jednotlivých orgánů – přirozeně oslabených – v určitém měsíci, dle prastaré moudrosti – spolu s mým doporučením volby jídel, ke komplexnímu posílení zdraví.

Velmi mne potěšil upřímný zájem všech těchto úžasných lidí, které jsem cíleně a tématicky delegovala, do mnou vymyšleného konceptu.

Dělala jsem odbornou korekturu celého díla, ale bohužel nikdo z profesního odborného hlediska nedělal korekturu po mě – v tomto obrovském komplexu, s celkem 336 stranami. A tak jsem se postupně učila vše, co jsem zjistila, že potřebuji k tomu, aby má kuchařka na přání vyšla. Taky jsem si mnohdy pěkně poplakala. Někdy štěstím a někdy trápením, když mi něco zoufale nešlo. Vše jsem tvořila tzv. na koleně a vše poprvé.

Upřímně, kdybych věděla, co mne čeká…

Navíc mi Jiřík, po mém předložení dat knihy, řekl: „Hezky sis to namyslela. Tato verze je velmi drahá. Máš na to peníze?“ Řekla jsem: „Ne.“
Musela jsem tedy vymyslet, kdo mi pomůže. Oslovila jsem své obchodní partnery, se kterými spolupracuji a nabídla jsem jim smysluplnou cílenou inzerci – na základě předložení prezentace této mé knihy, kterou jsem si také vymyslela i sestavila. Na živých kurzech a mých přednáškách lidé chtěli vždy tyto kontakty, tak jsem to tímto všem v podstatě usnadnila.

Dále jsem požádala své přátele a známé, že „Kuchařka“ je sice už na světě, ale ještě se musí zaplatit jazyková korektura, grafik, odborník na sazbu a tiskárna. Až neuvěřitelné bylo, že mi všichni oslovení poslali peníze, aby se kniha mohla nakonec vytisknout. Ochotně mi pomohli i přátelé mých přátel. Moc vám všem děkuji!!!

Další a další dodělávky do knihy

Ještě jsem potřebovala sehnat fotku mladého, zdravého kohouta a fotky kostry páteře do další kapitoly. Kohouta mi zajistil Jiřík a já si ho šla k sousedům vyfotit. Lidskou páteř jsem si domluvila s kamarádkou terapeutkou a zajela jsem si ji také osobně vyfotit.

V Bibli jsem si vyhledala přesné znění všech textů, které jsem potřebovala do konceptu ještě dalších kapitol. Znalosti mám a tak to chtělo jen trpělivost. Dostala jsem od lidí peníze za předprodeje knih a někteří mi zapomněli poslat svoji adresu doručení, anebo někteří inzerenti mi třeba zapomněli dodat svůj obrázek do knihy. A tak jsem si vše zajišťovala za chodu a kontrolovala, abych minimalizovala nedostatky, omyly a případnou někoho nespokojenost.

A hlavně bylo nevyhnutelné dodržet časové posloupnosti týmové spolupráce s úctou, k času každého ze zúčastněných. Jeden na druhém jsme byli závislí! Je to každého velká odpovědnost. I kolotoč se mi tehdy smál! Navíc tiskárna nám opakovaně posouvala termín vytištění knihy, díky nemocnosti jejich zaměstnanců. Proto jsme knihy začali rozesílat až o dva týdny později.

Jaký je výsledek?

Týmová práce se fakt povedla! Z knihy mám úžasný pocit a také čisté svědomí, že se mi podařilo vytvořit dílo, které povede lidi k jejich rozhodnutí – přirozeně se uzdravit.

Mým cílem bylo a je touto jednoduchou formou pomoci lidem…

… otevřít se ke své bytostné přirozenosti, k plnohodnotnému životu ve své Jedinečnosti – v radosti a Lásce k užitku sobě samému a celé společnosti. Pokud to takto budete cítit i vy, je to pro mne největší odměnou!

Jolana Janišová - Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - 1. vydání

CHYBA v knize:

Až po vytištění prvního vydání mé knihy „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“, jsme zjistili na straně 66 ve druhém odstavci, že jsem chybně uvedla jméno MUDr. Jan Hnízdil namísto MUDr. Karel Erben. Ač se pan doktor Hnízdil těší pevnému zdraví a jeho práce si vážím, při nekonečných úpravách a korekturách, jsem se již soustředila především na obsah textů knihy a udělala jsem tuto chybu.

Správně je tato věta: „To již prokázal u nás pan MUDr. Karel Erben, který se do konce svého života věnoval šíření těchto skutečností.“

Prosím vás tímto, abyste si toto jméno v knize opravili. Srdečně se omlouvám vám čtenářům a zároveň se veřejně omlouvám panu MUDr. Janu Hnízdilovi. A znovu mu děkuji za jeho pochopení – této mojí neúmyslné chyby – záměny obou jmen.

S láskou❤❤❤
Jolana Janišová

Dodatek od MUDr. Jana Hnízdila: „MUDr. Hnízdil teorii ani praxi homocysteinu nikdy nešířil. Skeptický názor k této metodě publikoval se své poslední knize “Příběhy obyčejného uzdravení.” Text: Homocystein. Lék na civilizační nemoci nebo iluze?, str. 227- 229“

Jak vznikla moje první kniha „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“
5 (100%) hlasů: 1
Tagy:
Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.

Rychlá navigace:

Improvizační vaření Jolany Janišové (úvod) » Blog Jolany Janišové o vlivu jídla na zdraví » Jak vznikla moje první kniha „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.