Kdo jsem

Je mi padesát, jsem zdravá ženská a ráda vařím. Cokoliv mě v mládí naučili, byla pouze automaticky a od autorit přijatá dogmata. Nebrala jsem vůbec v potaz různé ukazatele. Jak jsem zasela, tak jsem sklízela. Trvalo to dlouhé roky... Až přišlo další vážné onemocnění a další operace. A já jsem konečně prozřela. Pochopila jsem, že si za svůj život nesu odpovědnost jedině já sama! Toto uvědomění, byl můj velký krok vpřed ke svobodnému a vědomému láskyplnému životu.

Ale to byl jen začátek všeho, neboť má soustavná proměna trvá již přes 16 let, s minimálně tisíci změnami na všech úrovních. Přijmout změnu a udělat ji. Přijmout změnu a udělat ji. A tak stále pořád dokola, dokolečka! Žít tyto změny bylo pro mě ze začátku jedním velkým stresem, obrnila jsem se trpělivostí a vydržela jsem to. Dnes se cítím zdravě a plná síly. Stálo mě to však mnoho bolesti a utrpení. Mnoho nových zkušeností. Otevření se novému. Až později jsem si uvědomila, že většina ukazatelů zdravého života vždy směřovala a směřuje ke zdravému jídlu...

Co jsem získala?

Dnes mám svůj vnitřní klid a mír, lásku a úctu k sobě, ke svému muži a všemu živému. Našla jsem svou přirozenost a jistotu v tom, co chci. Žiju s lehkostí Bytí.

Cítím se zdravě a plná síly s chutí dělat věci, které mě těší, baví a naplňují.

Dříve jsem jen věděla co nechci a vůbec mi nedošlo, jaké mám chybné zaměření! Během tohoto období, mi prošlo životem spoustu učitelů, mentorů, různých seminářů, technik a zajímavých knih. Děkuji za ně!!! Někteří tito lidé mi prošli životem jen krátce a z několika se stali mí přátelé.

Chci vám sdělit, že nikdy na nic nejsme sami, i když se tak někdy můžeme cítit.

Výživným a chutným jídlem můžete nastartovat svou změnu i vy.

S láskou k vaší Jedinečnosti, Jolana

Jolana Janišová, životopis

Jolana Janišová, nar. 2. října 1968 v Opavě. Česká publicistka, autorka funkčního komplexního systému vlivu stravy na zdraví a poradce pro výživu.

„Od svých 14 let vařím. Dříve jsem musela. Nyní chci - a mám z toho obrovskou radost i motivaci. Na své cestě jsem zjistila jednu důležitou a pravdivou podstatu, že bez komplexní promyšlené úpravy stravy zdraví opravdu nefunguje.

 

Pocházím z řeznické rodiny a tak maso bylo denním „chlebem“. Prožila jsem si a přežila téměř všechny dětské nemoci a následky léčby. Zánět mozkových blan, borelióza, 4 operace, včetně slepého střeva a nezhoubného nádoru. Zlomovým okamžikem mého prozření na přelomu tisíciletí byly alternativní metody a doplňky stravy skrze MLM společnosti. Rozhodla jsem se pro život bez nemocí a bolesti.

Uvědomila jsem si, že jsem už jako dítě toužila zažít zdravý svět a na každoročních prázdninách u pratety v Holčovicích v Jeseníkách jsem si hrála na šťastnou doktorku, která každému pomůže a každého vyléčí - i zvířátka.

Po studiích v oboru chemie jsem pracovala v letech 1986 - 1996 ve firmě Galena a.s. jako provozní chemik a famaceutický laborant. Nechěla jsem být doživotním zaměstnancem a naplňovat představy o životě své maminky. Tak jsem začala podnikat. Pracovala jsem i jako obchodní zástupce v pojišťovnictví i v potravinářských společnostech.

Ukazuji, jak získat maximum výživy ze stravy a upevnit si své zdraví

Své dětské touhy o zdraví jsem se nikdy nezvdala. Pochopila jsem, že současný společenský systém není správně nastaven. Začala jsem bořit předkládané mýty a společenská dogmata a začala odkrývat skutečnosti bez obalu!

Nekončící sebevzdělávání od vědeckých kapacit, odborníků a specialistů na bilogii, chemii, výživu, soli a minerály, stravu, kosmický výzkum, zemědělství, genetiku, východní a alternativní medicínu, biorezonance, prenatální stádia vývoje, vodní zdroje aj. - neustálé hledání a zkoušení různých cest postupně vyústilo v komplexní a funkční celek pro člověka - „Improvizační vaření Jolany Janišové“ - vzdělávací systém o přímém vlivu vaření jídel a stravy na zdraví (2017) a knihu „Jídla Světla - Kuchařku pro život 1“' (2018).

Dokáži vám, že ZDRAVÉ = CHUTNÉ

100 let vaření po staru už stačilo! Výsledky již známe.

Je čas učinit tyto nevyhnutelné změny...

Bez komplexní promyšlené úpravy stravy to nejde. Nebavilo mě vařit dle receptů, kde se používají potraviny, které dle mého vědomí a svědomí nejsou pro tělo přínosem, ale naopak. A to mě posunulo na základě znalostí do vytváření si svých receptů, které mi doporučil si zapisovat můj současný muž, Jiří Alman. Díky němu a jeho obrovské podpoře, se dnes učím způsoby, jak vám tyto výživné a jednoduché recepty mohu nabídnout včetně praktických doporučení, jak se cítit vědomě stále skvěle a plná síly.

Upřímně, nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, napsat kuchařku. A ani jsem si neuvědomovala, kolik je s tím spojeno profesí a celkové práce. Ale pravda je taková, že mé okolí, můj milovaný muž, moji přátelé a známí, mě k tomu přemlouvali celé dva roky. Já to nakonec slíbila. Přestože jsem věděla, že neumím psát posloupně. Vše pro mě bylo nové.

Můj cíl:

Předat vám svou fungující zkušenost s příkladným stravováním, za kterým si stojím. Přeji si, abyste nemuseli zažít tolik bolesti jako já. Tak se vám to pokouším usnadnit tou svou lidštinou ve formě každodenního pracovního nástroje neboli kuchařky. Itinerář na šťastný život.

Dříve jsem jen věděla, co nechci. A vůbec mi nedocházelo, jak chybné mám zaměření! Během tohoto období, mi prošlo životem spoustu učitelů, mentorů, různých seminářů, technik a zajímavých knih. Děkuji za ně.

Životní milníky:

  • Od r. 2005 se soustavně vzdělávám v oblasti zdravého životního stylu, práce s energiemi a myšlením prostřednictvím mentorů, seminářů, kurzů, videí, knih a osobní praxe.
  • 2007 – 2011 jsem úspěšně absolvovala kurzy pro práci s ruskými mobilními přístroji pro dynamickou elektroneurostimulaci. Tyto přístroje umožňují kosmonautům v plném zdraví několika měsíční práci ve vesmíru. Zkoumání a měření biorezonančními přístroji jako jsou BICOM OPTIMA, Sensitiv Imago 500, kvantový Oberon, Salvia, EAV Vollův přístroj, DiaDENS-PK.
  • 2008: Po předchozích letech a zkušenostech prezentuji na Lékařském ortopedickém kongresu v Praze lékařům, masérům, operačním záchranným jednotkám, pracovníkům letišť, firmám i magistrátu a úředníkům ergonomii zdravého sezení.
  • Od r. 2009 jsem organizovala vzdělávací semináře pro terapeutické týmy na téma práce s frekvenčními přístroji.
  • 2009 – 2013: Denní samostudium Bible. Jsem věřící a nejsem v žádné církvi ani sektě.
  • 2010: Jako majitelka a původce užitného vzoru „Multifunkční ergonomická kancelářská židle pro práci s počítačem“ jsem se vzdala svých iluzí o právní ochraně duševního vlastnictví, když byl tento můj patent zneužit v zahraničí.
  • 2010: Certifikovaný praktik The Reconnection® Healing I.
  • 2010: SU – JOK Terapie I. a II., TČM, SU – JOK Komplexní diagnostika
  • 2011: SU – JOK Základy u DNES terapie 2013: Neurorestart 2014: Technika Kvantového Doteku Matrixu
  • 2014: Metoda RUŠ 2016: NLP – neuro – lingvistické programování 2016: Angličtina s hypnózou I. a II.
  • 2015: Můj životní partner, Jiří Alman, si všiml, že jsem nejšťastnější, když vařím. Uposlechla jsem jeho radu: „Dělej konečně v životě to, co tě nejvíc baví!“ A od roku 2017 jsem šťastná ❤❤❤
  • 2017: Vzniklo „Improvizační vaření
  • 2018: Abych mohla své znalosti v systému předávat dál, získala jsem osvědčení o rekvalifikaci v oboru Poradce pro výživu.
  • Od r. 2018 ukazuji zájemcům jak získat maximum výživy ze stravy a upevnit své zdraví.
  • 2018: jsem on-oline kurzy Pyré, Sladké placky.
  • 2019: jsme spustili nové stránky Improvizační vaření

Mé dílo:

Knihy

Kurzy a vzdělávání

  • Improvizační vaření, (2017) – komplexní vzdělávací systém o přímém vlivu vaření a jídel na zdraví. „Proč zrovna Improvizační vaření? Neboť je to můj tvůrčí spontánní projev, tvoření bez předchozí přípravy, bez receptů. Ovšem s respektovanými principy vyváženosti chutných jídel, barevnosti a maximální výživy a energie pro tělo.“
  • Pyré, (2018) – on-line mini video kurz originálních receptů a postupů přípravy výživných Pyré
  • Sladké placky, (2018) – on-line video kurz originálních receptů na chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně

Píši a přispívám

Eniologie - odborný časopis

Externí odkazy: