Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden: Domácí čokoláda, kterou budete chtít snídat každý den ♥♥♥

Je sůl nad zlato? Kde je pravda?

Léta slýcháváme od „odborníků“, že je velmi nezdravé solit. DOGMA, které se papouškuje celá léta. V mysli máme vryty lži o tom, jak nám sůl škodí na ledviny, že nám způsobuje vysoký krevní tlak a závažné srdeční onemocnění. Ale je to pravda?

Prosím, zapojme selský rozum! Proč jsme v podstatě slaní lidé? Pláčeme sůl, potíme sůl a buňky našich tělíček se koupou ve slaných tekutinách. Bez soli nám to ani nemyslí… Proč nám lékaři akutní medicíny při kolapsu a dehydrataci organismu zavádí 0,9 % roztok mořské soli do žíly, aby nám zachránili život? A tímto nám vyrovnávají osmotický tlak v krvi.

Umíte si představit život bez soli?

Každý z nás zná jistě pohádku „Byl jednou jeden král“ (s Janem Werichem v roli krále, na motiv pohádky „Sůl nad zlato“) . Je mnohem více, než jen pouhá pohádka. Však se také moudrosti tvůrců obdivujeme dodnes… Co nám říká tato prastará moudrost? ANO i posolené jídlo lépe chutná, neb nám zvýrazní chutě a hlavně nám snižuje potřebu a spotřebu tolik nežádoucího cukru. To znamená, že sůl je dobrý nástroj na obezitu včetně cukrovky druhého typu. POZOR – bavíme se však pouze o mořské přirozené soli!

Citát Jolany Janišové

Moc se mi líbí studie pana Dr. Jamese DiNicolantonia, který napsal:

Dr. James DiNicolantoni, kardiovaskulární výzkumník a doktor farmacie:

Nedostatek soli může vést k následujícím potížím:

  • stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech
  • uvrhne tělo do režimu polohladovění
  • způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep

Oproti tomu jezení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy:

  • zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností
  • zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních

Ivan Pavlovič Něumyvakin:

Dále pan Ivan Pavlovič Něumyvakin – doktor lékařských věd, profesor, řádný člen Ruské a Evropské akademie přírodních věd, zasloužilý vynálezce Ruska, laureát státní ceny, člen prezídia Ruského sdružení odborníků tradičního a lidového léčitelství, který se 30 let zabýval kosmickou medicínou. Je to medicína, která se zabývá primárně prevencí a nepoužívá žádné syntetické léky.

Tento moudrý lékař napsal:

„Neslaná dieta je nebezpečná pro život! Nemoc není osud, je to pouze stav organismu, a ten můžeme měnit.“

Himalájská vulkanická sůl Himalájská růžová sůlVýzva: „Používejme jen kvalitní nerafinovanou, nejlépe Himalájskou sůl růžovou  nebo černou vulkanickou sůl. Himalájská sůl je neuvěřitelně čistá, protože je několik milionů let stará, takže se na ní nepodepsaly „lidské ruce“ jako například u mořské soli, která je těžena z oceánů znečištěných odpady z hotelových komplexů a měst těžkými kovy, plasty a ropou.

Osolte si denně své jídlo dle chuti. Může na tom záviset váš život!

A pošlete to dál! 🙂

Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana JanišováProsím, dávejte tyto cenné informace dál, ať nám to v tom našem jednotném celku dobře myslí a posléze i ať se nám kvalitně žije na naší nádherné planetě Zemi.

Přeji všem jen to nejlepší. A pokud chcete vědět o solích a souvislostech fungování solí a lidského organismu více, objevíte informace v mé knize „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“ a také v knize „Pravda o soli“

S láskou, Jolana

Je sůl nad zlato? Kde je pravda?
5 (100%) hlasů: 3
Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Pošli to dál! :) Sdílej tyto informace se svými přáteli.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Komentáře

Přidat komentář