Je sůl nad zlato? Kde je pravda?

Je sůl nad zlato? Kde je pravda?
5 (100%) hlasů: 1

Léta slýcháváme od „odborníků“, že je velmi nezdravé solit. DOGMA, které se papouškuje celá léta. V mysli máme vryty lži o tom, jak nám sůl škodí na ledviny, že nám způsobuje vysoký krevní tlak a závažné srdeční onemocnění. Ale je to pravda?

Prosím, zapojme selský rozum! Proč jsme v podstatě slaní lidé? Pláčeme sůl, potíme sůl a buňky našich tělíček se koupou ve slaných tekutinách. Bez soli nám to ani nemyslí… Proč nám lékaři akutní medicíny při kolapsu a dehydrataci organismu zavádí 0,9 % roztok mořské soli do žíly, aby nám zachránili život? A tímto nám vyrovnávají osmotický tlak v krvi.

Umíte si představit život bez soli?

Každý z nás zná jistě pohádku „Sůl nad zlato“. Co nám říká tato prastará moudrost? ANO i posolené jídlo lépe chutná, neb nám zvýrazní chutě a hlavně nám snižuje potřebu a spotřebu tolik nežádoucího cukru. To znamená, že sůl je dobrý nástroj na obezitu včetně cukrovky druhého typu. POZOR – bavíme se však pouze o mořské přirozené soli!

(Rozhodně se na tuto pohádku při dalším vysílání v televizi podívejte celou, nebo si ji někde zakupte na DVD. Je mnohem více, než jen pouhá pohádka. Však se také moudrosti tvůrců obdivujeme dodnes…)

Moc se mi líbí studie pana Dr. Jamese DiNicolantonia, který napsal:

Dr. James DiNicolantoni, kardiovaskulární výzkumník a doktor farmacie:

Nedostatek soli může vést k následujícím potížím:

  • stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech
  • uvrhne tělo do režimu polohladovění
  • způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep

Oproti tomu jezení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy:

  • zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností
  • zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních

Ivan Pavlovič Něumyvakin:

Dále pan Ivan Pavlovič Něumyvakin – doktor lékařských věd, profesor, řádný člen Ruské a Evropské akademie přírodních věd, zasloužilý vynálezce Ruska, laureát státní ceny, člen prezídia Ruského sdružení odborníků tradičního a lidového léčitelství, který se 30 let zabýval kosmickou medicínou. Je to medicína, která se zabývá primárně prevencí a nepoužívá žádné syntetické léky.

Tento moudrý lékař napsal:

„Neslaná dieta je nebezpečná pro život! Nemoc není osud, je to pouze stav organismu, a ten můžeme měnit.“

Výzva: „Používejme jen mořskou nerafinovanou minerální sůl a osolme si dle chuti denně jídlo. Může na tom záviset náš život!“

A pošlete to dál! 🙂

Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana JanišováProsím, dávejte tyto cenné informace dál, ať nám to v tom našem jednotném celku dobře myslí a posléze i ať se nám kvalitně žije na naší nádherné planetě Zemi.

Přeji všem jen to nejlepší. A pokud chcete vědět o solích a souvislostech fungování solí a lidského organismu více, objevíte informace v mé knize „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“ a také v knize „Pravda o soli“

S láskou, Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Komentáře

Přidat komentář