MOŘSKÁ NERAFINOVANÁ (minerální) SŮL NAD ZLATO

Léta slýcháváme od ,,odborníků“, že je velmi nezdravé solit. DOGMA, které se papouškuje celá léta. V mysli máme vryty lži o tom, jak nám sůl škodí na ledviny, že nám způsobuje vysoký krevní tlak a závažné srdeční onemocnění.

Ale je to pravda? Prosím, zapojme selský rozum! Proč jsme v podstatě slaní lidé? Pláčeme sůl, potíme sůl a buňky našich tělíček se koupou ve slaných tekutinách. Bez soli nám to ani nemyslí…. Proč nám lékaři akutní medicíny při kolapsu a dehydrataci organismu zavádí 0,9 % roztok mořské soli do žíly, aby nám zachránili život? A tímto nám vyrovnávají osmotický tlak v krvi.

Umíte si představit život bez soli? Každý z nás zná jistě pohádku ,,Sůl nad zlato“. Co nám říká tato prastará moudrost? ANO i posolené jídlo lépe chutná, neb nám zvýrazní chutě a hlavně nám snižuje potřebu a spotřebu tolik nežádoucího cukru. To znamená, že sůl je dobrý nástroj na obezitu včetně cukrovky druhého typu. POZOR – bavíme se však pouze o mořské přirozené soli!!!

Moc se mi líbí studie pana Dr. Jamese DiNicolantonia, kardiovaskulárního výzkumníka a doktora farmacie, který napsal:

Nedostatek soli může vést k následujícím potížím:

  • stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech
  • uvrhne tělo do režimu polohladovění
  • způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep

Oproti tomu jezení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy:

  • zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností
  • zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních

Dále pan Ivan Pavlovič Něumyvakin – doktor lékařských věd, profesor, řádný člen Ruské a Evropské akademie přírodních věd, zasloužilý vynálezce Ruska, laureát státní ceny, člen prezídia Ruského sdružení odborníků tradičního a lidového léčitelství, který se 30 let zabýval kosmickou medicínou. Je to medicína, která se zabývá primárně prevencí a nepoužívá žádné syntetické léky.

Tento moudrý lékař napsal: ,,Neslaná dieta je nebezpečná pro život!“

,,Nemoc není osud, je to pouze stav organismu, a ten můžeme měnit.“

Závěrem vás všechny vybízím: ,, Používejte jen mořskou nerafinovanou minerální sůl a osolte si dle chuti denně jídlo. Může na tom záviset váš život!“

Prosím, dávejte tyto cenné informace dál, ať nám to v tom našem jednotném celku dobře myslí a posléze i ať se nám kvalitně žije na naší nádherné planetě Zemi.

Přeji všem jen to nejlepší!!!

Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Improvizační vaření (úvod) » Blog Jolany Janišové o vlivu jídla na zdraví » MOŘSKÁ NERAFINOVANÁ (minerální) SŮL NAD ZLATO
Komentáře

Přidat komentář