Recept: Mrkvová polévka, kterou si zamilují i vaše děti ❤

Mrkev je úžasná potravina. Naučím vás výživnou polévku, kterou si zamilujete – a nejenom vy :). Recept je též součástí mé knihy „Jídla Světla – Kuchařka pro život 2“.

Ingredience na 5 litrů polévky

  • mrkev – 1 kg
  • pórek – 1 ks
  • vejce slepičí – 4 ks
  • máslo – 200 g
  • pohanka světlá krupice – 200 g
  • nové koření – 15 kuliček
  • himalájská sůl – dle chuti
  • majoránka – 2 lžičky
  • česnek – 3 stroužky
  • čistá voda bez chlóru – dle potřeby
  • celerová nať – dle chuti

Příprava

Do rozpuštěného másla v 5 l hrnci přidejte najemno nastrouhanou očištěnou mrkev a pozvolna ji usmažte za občasného míchání do poloměkka. Pak mrkev zalejte vřelou vodou do půlky hrnce, osolte a přidejte nové koření s omytým, nadrobno nakrájeným pórkem. Za stálého míchání přisypávejte pohanku. Polévku nechte krátce bez poklice povařit.
Pozor – polévka ráda vzkypí.

Mrkvová polévka - přípravaPřidejte vřelou vodu a za míchání rozkvedlaná vejce. Pak nechte lehce projít varem a odstavte. Na závěr propasírujte česnek s majoránkou a zamíchejte. Již nevařte. Po minutě polévku servírujte do hlubokého talíře s omytou a nadrobno nakrájenou celerovou natí. Dobrou chuť! ❤

Mrkvová polévka

Jídla Světla

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a další recepty naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla – Kuchařka pro život 2“ (plánované vydání r. 2019).

A jaké polévky a výživná jídla si vaříte vy? Napište mi a sdílejte.

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy ze stravy a upevnit si své zdraví. Improvizační vaření je soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Informace předkládané jsou ověřeny i mnoha odborníky ve svém oboru - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců...
Komentáře

Přidat komentář