Recept: „Oranžodva“ – dýňová polévka

28.2. 2019 (Aktualizováno: 31.5. 2019)Jolana Janišová0 Komentářů

Také už jste někde ochutnali dýňovou polévku, zatímco zbytek vaší rodiny ji odmítal? Vyzkoušejte tuhle a rozhodně budete mít víc strávníků, než šafránu 🙂

Ingredience na 4 porce polévky

  • dýně Hokaido – 1 ks
  • mrkev – 4 ks
  • cibule – 3 ks
  • kokosový panenský olej – 1 lžíci
  • vejce slepičí – 4 ks
  • šafrán – 0,1 g (viz foto níže)
  • himalájskou sůl – dle chuti
  • čistá voda – dle potřeby

Příprava dýňové polévky

Omytou dýni rozpulte a vydlabejte lžící měkkou část se semeny. (Pokud budete mít trpělivost, můžete semena očistit a na sluníčku usušit. Pak nasucho opražit a chroupat osolené himalájskou solí, když dostanete hlad.) Nakrájenou pevnou část dýně dejte do většího hrnce s čistou vodou, dle chuti osolte Himalájskou solí a uvařte do měkka. Mrkve okartáčujte a uvařte je v páře. Nakrájené mrkve přidejte do hrnce k uvařené dýni. Umixujte do řídké kaše, vlijte ji zpět do teplého hrnce, přidejte rozšlehaná vejce a pozvolna nechte projít varem a přikryjte pokličkou.

Dýňová polévka Jolany Janišové

Očištěné, oloupané cibule a nakrájené cibule usmažte pozvolna na nepřilnavé pánvi v kokosovém oleji do zlatova a přidejte do polévky.

Šafrán s Himalájsou solí

Šafrán se solí

Do hmoždíře dejte šafrán s pár krystalkami himalájské soli a dobře směs rozmělněte, až se nitky šafránu spojí s prachem soli. Koření přidejte do polévky, zamíchejte a nechejte 3 minuty odstát.

Jak ještě dýňovou polévku zdokonalit?

Hotovou Oranžodva servírujte do předehřátého talíře. Doporučuji do polévky horkou kurkumovou rýži. Nic víc proto, abyste si vzácnou chuť a vůni šafránu mohli plně užít. Mňam, nechte si chutnat ❤

Dýňová polévka Jolany Janišové - Oranžodva

Jídla Světla

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a další recepty naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“.

A jaké polévky a výživná jídla si vaříte vy? Napište mi a sdílejte.

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.

Rychlá navigace:

Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.