Recept: „Oranžodva“ – dýňová polévka

Také už jste někde ochutnali dýňovou polévku, zatímco zbytek vaší rodiny ji odmítal? Vyzkoušejte tuhle a rozhodně budete mít víc strávníků, než šafránu 🙂

Ingredience na 4 porce polévky

  • dýně Hokaido – 1 ks
  • mrkev – 4 ks
  • cibule – 3 ks
  • kokosový panenský olej – 1 lžíci
  • vejce slepičí – 4 ks
  • šafrán – 0,1 g (viz foto níže)
  • himalájskou sůl – dle chuti
  • čistá voda – dle potřeby

Příprava dýňové polévky

Omytou dýni rozpulte a vydlabejte lžící měkkou část se semeny. (Pokud budete mít trpělivost, můžete semena očistit a na sluníčku usušit. Pak nasucho opražit a chroupat osolené himalájskou solí, když dostanete hlad.) Nakrájenou pevnou část dýně dejte do většího hrnce s čistou vodou, dle chuti osolte Himalájskou solí a uvařte do měkka. Mrkve okartáčujte a uvařte je v páře. Nakrájené mrkve přidejte do hrnce k uvařené dýni. Umixujte do řídké kaše, vlijte ji zpět do teplého hrnce, přidejte rozšlehaná vejce a pozvolna nechte projít varem a přikryjte pokličkou.

Dýňová polévka Jolany Janišové

Očištěné, oloupané cibule a nakrájené cibule usmažte pozvolna na nepřilnavé pánvi v kokosovém oleji do zlatova a přidejte do polévky.

Šafrán s Himalájsou solí

Šafrán se solí

Do hmoždíře dejte šafrán s pár krystalkami himalájské soli a dobře směs rozmělněte, až se nitky šafránu spojí s prachem soli. Koření přidejte do polévky, zamíchejte a nechejte 3 minuty odstát.

Jak ještě dýňovou polévku zdokonalit?

Hotovou Oranžodva servírujte do předehřátého talíře. Doporučuji do polévky horkou kurkumovou rýži. Nic víc proto, abyste si vzácnou chuť a vůni šafránu mohli plně užít. Mňam, nechte si chutnat ❤

Dýňová polévka Jolany Janišové - Oranžodva

Jídla Světla

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a další recepty naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“.

A jaké polévky a výživná jídla si vaříte vy? Napište mi a sdílejte.

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Improvizační vaření je soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Informace předkládané jsou ověřeny i mnoha odborníky ve svém oboru - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců...
Komentáře

Přidat komentář