Recept: Pesto z medvědího česneku

Pesto si rychle oblíbíte a budete ho přidávat do salátů, polévek, jako přízdobu… Výborné jsou topinky potřené pestem s volským okem. Vhodné je k dochucení čehokoliv.

Ingredience (na 10 litrů Pesta)

  • 2 l panenského olivového oleje
  • 3/4 litru TAMARI sójové omáčky
  • Himalájská sůl růžová (dle chuti)

Příprava

Medvědí česnek několikrát properte v čisté vodě (nejlépe bez chlóru). Pak ho v rukou vyždímejte a nakrájejte na kousky. Do mixéru si nalijte panenský olivový olej s trochou kvalitní TAMARI sójové omáčky, Himalájské soli a přidejte kousky nakrájeného medvědího česneku. Vše rozmixujte a dejte do čisté a suché sklenice.

Pesto z medvědího česneku

Jídla SvětlaPokud směs budete dávat do velké sklenice, tak pro sjednocení chuti celé na závěr promíchejte. Uchovávejte v lednici. Pokud si vždy vezmete čistou lžíci a odeberete si pesto pouze pro svou spotřebu, tak vám toto výživné pesto vydrží čerstvé při stabilní teplotě v lednici klidně do příštího jara.

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a dalších 89 receptů naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla – Kuchařka pro život 1“.

A jak děláte pesto vy? Napište mi a sdílejte.

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy ze stravy a upevnit si své zdraví. Improvizační vaření je soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Informace předkládané jsou ověřeny i mnoha odborníky ve svém oboru - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců...
Komentáře

Přidat komentář