Recept: Salát z kysaného zelí a červené řepy na podporu imunity

Recept: Salát z kysaného zelí a červené řepy na podporu imunity
4.9 (97.5%) hlasů: 8

Tento salát buduje imunitu v těle a rozhojňuje přátelské bakterie ve střevech. Tímto vyprovází z těla nepřátelské bakterie.

Ingredience na 4 kg zelno-řepného salátu

  • domácí kysané zelí – 3 kg
  • červená řepa – 5 ks
  • mrkev – 3 ks
  • červená paprika – 2 ks
  • čerstvý zázvor – 7 cm
  • nefiltrovaný olivový panenský olej – 10 lžic
  • himalájská sůl – dle chuti
  • čistá voda – dle potřeby

Příprava salátu z kysaného zelí a červené řepy

Omytou papriku zbavenou středu nakrájejte nadrobno do velké mísy k zelí. Přidejte omytou a najemno nastrouhanou řepu s mrkví. Zázvor ostrouhejte a opláchněte, pak najemno nastrouhejte do směsi. Tu polijte olivovým olejem, osolte a důkladně rukama láskyplně promíchejte. Pěkně si u míchání zazpívejte, takto navýšíte energii svého jólu.

Salát z kysaného zelí a červené řepy

Jak salát uchovat, aby co nejdéle vydržel?

Salát uchovávejte v 5 l zavřené sklenici, v lednici. Když si svou porci odeberete (vždy s předstihem a čistou lžící) a nepřerušíte teplotní stabilitu, vydrží vám salát do spotřebování minimálně 21 dní. Doporučuji jíst tento salát nalačno ohřátý do 40 °C. Je vynikající lehkou večeří nebo může být i skvělým doplňkem hlavního jídla. Mňam, dobrou chuť ❤❤❤

Tento recept patří mezi mé 2 recepty pro posílení imunity a efektivní jólivou pomoc v období chřipek či viróz. Ve stejnojmenném článku vysvětluji, proč mají oba recepty jólivý účinek. Vnímejte potřebu svého těla, vařte promyšleně.

Jídla Světla

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a další recepty naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla – Kuchařka pro život 2“.

A jak jste se cítili vy po tomto salátu? Jak tento salát působí na vaše tělo? Napište mi a sdílejte.

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Improvizační vaření (úvod) » Blog Jolany Janišové o vlivu jídla na zdraví » Recept: Salát z kysaného zelí a červené řepy na podporu imunity
Komentáře

Přidat komentář