Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden: Domácí čokoláda, kterou budete chtít snídat každý den ♥♥♥

Držáky výživných látek

Slovníček pojmů a ingrediencí Jolany Janišové

Držáky výživných látek jsou enzymatické inhibitory výživných látek z obalu ořechů a semen, které zabraňují předčasnému klíčení a uchovávají tak živiny pro růst.

Semena, ořechy, zrna a fazole mají na povrchu vrstvu enzymů, kterým říkám držáky výživných látek. Pokud člověk přijímá tyto enzymy, sníží to schopnost přijímat důležité výživné látky do těla. Proto je nevyhnutelné namáčení těchto ořechů a semen - viz jednoduché postupy v knize Jídla Světla a on-line kurzu Sladké placky.

Kde jste se s pojmem „držáky výživných látek“ mohli setkat?

  • V rámci video kurzu se naučíte mých orignálních 9 receptů na zásadité, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně a zároveň zjistíte, jak a proč se těchto držáků výživných látek zbavit.

Rozšiřte si svou stravovací gramotnost informacemi z mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1

Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová