Jedlá soda - lék nebo jed?

Jedlá soda

Dnes i ti nejlepší lékaři na pohotovostech a jednotkách intenzivní péče využívají k záchraně lidských životů nutriční medicínu včetně jedlé sody. Soda bikarbona je totiž prvotřídní pohotovostní a intenzivní medicína, která denně zachrání život spoustě lidí, aniž by o tom věděli.

Jedlá soda je forma soli, je to živina, která představuje zároveň jeden z nejkoncentrovanějších účinných léků (klasifikaci léku má v případě, že je dodávána jako 8% roztok nitrožilně nebo injekcí), jinak je to levná potravina.

Je používání jedlé sody nebezpečné?

Jedlá soda jako taková je naprosto bezpečná, neb i naše tělo si ji samo vyrábí v žaludku, slinivce a ledvinách. Navíc je součástí naší krevní plazmy. To znamená, že naše tělo nemůže bez této látky žít!!!

Ovšem lidé neumějí jedlou sodu správně používat a tak si často nevědomky ubližují. Ukážu vám, jak správně a bezpečně používat jedlou sodu tak, aby vašemu tělu prospívala a neubližovali jste si.

Jak jedlá soda prospívá našemu zdraví?

Bikarbonát – jedlá soda má navíc protizánětlivé vlastnosti, podporuje detoxikaci, neutralizuje toxické látky všeho druhu, umožňuje okamžité změny v pH, účinkuje jako silná a bezpečná protiplísňová látka, která v kombinaci s jódem pokrývá celé spektrum mikroorganismů. Účinnost jedlé sody v boji proti jistým bakteriím a plísním je dobře zdokumentována, avšak o její roli dezinfekčního prostředku proti virům se obecně neví.

Lidé v této přetechnizované a uspěchané době trpí „civilizačními“ chorobami – záněty, plísněmi, osteoporózou, dnou, nadváhou, zanesenou lymfou, kloubními bolestmi, chronickou únavou, pálením žáhy, paradentózou, zácpou a jinými střevními problémy, vředy, migrénami, parazitálními zátěžemi, depresemi a dalšími… Jejich výčet by byl na několik stran.

Proč tak málo lidí ví, že levná jedlá soda jim pomůže zmírnit či zbavit se těchto zátěží? Proč mají lidé strach tuto živinu/potravinu používat? Kde se vzal tento strach? Odpovíte si sami?

Originální recepty s jedlou sodou:

Další informace o jedlé sodě a jejím použití: