Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden dvojrecept:  Jahodovo-malinová zmrzlina/dezert s čoko polevou ♥♥♥

BŘEZEN – žlučník – jarní očista těla

Příroda se probouzí a s ní i naše tělíčka. Ptáci se radují, nádherně švitoří a vyzývají nás k aktivitě. Veškeré síly přidávají na síle a my to cítíme jako příliv tvůrčí energie. Vše se zrychluje a tento proces se může u slabších jedinců projevit jako bolesti hlavy a výkyvy nálad. Podle prastaré moudrosti pocházející z Indie a Číny máme nyní v oslabení žlučník.

Můžeme mít přechodné bolesti kloubů nebo nadýmání. Proto je velice důležité odlehčit našemu trávení. Je potřeba vyřadit ze svého jídelníčku smažená jídla a všechny živočišné produkty včetně mléčných výrobků. Kozy se také teprve „probouzejí“. Pozorujme přírodu a učme se od ní…

Orgánové hodiny žlučníku

Žlučník má nejslabší energii od 11. – 13. hodin, nejsilnější od 24. – 1. hodiny a v tu dobu nekonzumujte nic přepáleného, tučného a nepijte alkohol, mohli byste dostat žlučníkový záchvat.

Jak posilovat funkce žlučníku?

Žlučník si posílíme, když každé ráno vypijeme nalačno teplou vodu s rozpuštěnou lžičkou jedlé sody nebo se lžící UME octu nebo vymačkaným citrónem. Doporučuji stále teplejší jídla s kombinací syrové zeleniny. Postupně začínejme do našeho jídelníčku zařazovat i kvašenou zeleninu a saláty a vše čerstvé co už roste. Výborný zdroj živin je naklíčená ředkvička, jetel, vojtěška, zelená čočka. Výborné jsou jáhly, čirok, červená černá rýže, žito.

Naklíčený jetel Jolany Janišové

Věnujte pozornost panenským rostlinným olejům. V tomto období je nejvhodnější černý kmín, ostropestřecový, lněný, sezamový, z vlašských ořechů, makový, kokosový, olivový.

Jaro je nejvhodnější období pro očistu organismu

Na očistu a podporu organismu jsou skvělé bylinkové čaje, které obsahují hořčiny a jsou močopudné a už všude kolem nás. Kopřivový čaj (kopřivy sbírejte večer jsou bez toxinů, horkou vodou zalít a louhujte 10 minut), čaj ostropestřec mariánský (semena si kupte na váhu a vždy čerstvě rozemelte 1 čajová lžička na 2 dcl – zalíjte 40 až 50 stupňovou vodou a louhujte 60 minut).

Když zařadíme do svého jídelníčku ječmenchlorellu, tak naše tělíčka budou „chrochtat“ blahem. V ječmeni a chlorelle je spousta slunce a když je rozmícháme ve 40 stupňové vodě a vypijeme teplé, tak se budeme hned lépe cítit. Pijme dostatečné množství teplé vody po celý den, abychom tělíčkům pomohli se s jarem dobře očistit. Výborné jsou oloupané, nejlépe přes noc namočené mandle.

Vnímejme s láskou toto období jako novou příležitost nastavit si růst harmonického života.

Se slunečným pozdravem, Joli ❤

BŘEZEN – žlučník – jarní očista těla
5 (100%) hlasů: 3
Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.

Rychlá navigace:

Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.