Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden recept:  Pomazánka z kozího tvarohu ♥♥♥

Nádherný ČERVEN – tenké střevo

29.5. 2018 (Aktualizováno: 9.6. 2019)Jolana Janišová0 Komentářů

Nádherný červen, jeho barva je červená, má oblíbená. Energie této barvy je živá, radostná a to můžeme přirozeně vnímat všude, v sobě i kolem nás. Dny jsou dlouhé, teplé a voňavé. Noci naopak krátké, chladné a osvěžující. Příroda se harmonicky usmívá a my s ní, neb už – už utíkáme v myšlenkách na svou dovolenou. Děti odpočítávají dny do začátku školních prázdnin a zvířátka se těší na nekonečné mazlení. Radost proudí na plné obrátky a to nám pomáhá posilovat naši rozlišovací schopnost, lépe vstřebáváme potřebné a tímto si upevňujeme i mentální jasnost.

Funkce tenkého střeva v našem těle

V červnu, podle prastaré moudrosti, máme oslabené nejvíce tenké střevo, kterým přijímáme tolik pro tělo potřebné živiny a tekutiny do organismu. Tenké střevo má také přímý vliv na naše srdce, usměrňuje přílišnou horkost a napětí. Ve střevě nám také sídlí imunita a tvoří se nám tam i hormon štěstí. Proto je nesmírně důležité se plnohodnotně stravovat.

Orgánové hodiny tenkého střeva

Je důležité střeva nepřetěžovat těžkou stravou – hlavně mezi 13. – 15. hodinou, kdy má nejvyšší aktivitu.

Co jíst v červnu a jak podpořit své tenké střevo?

Pokud chcete omladit svá střeva, tak doporučuji jíst co nejvíce čerstvého ovoce a čerstvé zeleniny. Přírodní živá strava nám dává vyváženou a naprosto dokonalou výživu, kterou nelze v žádném případě ničím nahradit, neb neizolovaná, byť i přírodní látka, není na tak vysoké výživové, harmonické a energetické úrovni, jako celek ve formě hotového přírodního plodu nebo semene. Proto využijme tohoto teplého období k obohacení našeho jídelníčku, a vyvažujme svou stravu o tuto živou složku v každém jídle. „Masíčkářům“ doporučuji navíc konzumovat současně chlorellu a ječmen.

Červen - maliny

Důležité je dodržovat průběžně po celý den pitný režim, nejlépe s čistou nesycenou vodou bez chlóru!

Mé další oblíbené ingredience na červen

Obohaťte si jídelníček nenahraditelným kvalitním rybím olejem, zdrojem omega 3 a dalšími kvalitními tuky, například olejem z meruňkových jader, konopným olejem, olejem z černého kmínu, panenským kokosovým olejem a nefiltrovaným panenským olivovým olejem. Jezte denně luštěniny, čerstvý hrášek, červené fazole, červenou a černou čočku. Dále vám udělají dobře i fermentované výrobky Natto do zeleného salátu, tempeh, sójová omáčka Tamari, miso do omáčky či polévky (nefermentovanou sóju nikdy nekonzumujte). Nesmírně důležité jsou také obiloviny, pohanka, merlík čilský, jáhly, čirok, červená a černá rýže. Solte jinak – pouze nerafinovanou mořskou solí! Bylinky střídejte všechny, které nyní rostou.

Přijímejte svůj život s RADOSTÍ

vaše Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.