ČERVENEC – krevní oběh

U nás bývá červenec nejteplejší měsíc. Každý se na něj těší jako to malé dítě na prázdniny, viďte? Příroda nádherně voní, sluníčko bývá dlouho veselé a my máme možnost se radovat z každé maličkosti.

Tento měsíc bývá v oslabení krevní oběh. V emočním rozpoložení to může znamenat otevřenost, bezstarostnost, snění. Nebo naopak ochrana před citovým poraněním čili uzavřenost ve vztazích.  Pozor také na žárlivost.

Oběhový systém působí na všechny tělesné orgány, udržuje vnitřní prostředí našeho těla v rovnováze v oblasti živin, odpadů a termoregulace.

Nejslabší energie krevního oběhu je ráno mezi 7. – 9. hodinou. V tuto dobu bychom se měli správně rozhýbat a pak si dopřát osvěžující sprchu. Střídání teplot proudící vody tělu udělá moc dobře. Nohám prospěje závěrečná studená sprcha směrem od prstů ke tříslům a dolů opakovaně zepředu i zezadu. Na studenou sprchu je třeba si pomalu zvyknout a tento měsíc přímo k tomu vybízí. Nic nedělejte nic tzv. ,,nasílu“, ať neprochladnete.

Mezi 19. – 21. hodinou je nejsilnější energie krevního oběhu. Zvlášť v tuto dobu nepijte žádný alkohol a nezatěžujte tělo jídlem!

Jaká jídla jíst v červenci?

Je důležité v tomto měsíci konzumovat lehčí jídla. Nejlépe vyživíte své tělo pohankou, obilnými klíčky, červenou rýží, quinoou, červenými fazolemi a čočkou. Dopřejte si listovou zeleninu v neomezené míře včetně rajčat, červené řepy, okurky, brokolice, fazolových lusků, špenátu, zelí, papriky…

Červená řepa

Ovoce jezte sezónní a čerstvé. Z koření vám udělá dobře pravá skořice, hřebíček, fenykl, čtyř barevný pepř, koriandr, rozmarýn, paprika, chilli, majoránka. Solte pouze mořskou nerafinovanou solí, Himalájskou, vulkanickou černou.

Co a jak pít v červenci?

Hlídejte si pitný režim!!! Nepijte nikdy studené a ledové nápoje, pouze vlažné nebo teplé. Čaj z rakytníku, meduňky, nebo kopřivy, vás pohladí.

Z bílkovin je vhodné konzumovat ryby – makrely, tuňáky, pstruhy, sardinky. Čerstvé kozí sýry a ovčí bryndza vám také příjemně zpestří jídelníček. Nezapomínejte na ořechy a semena. Z olejů vám prospěje olej z vlašských ořechů, rybí olej, lněný olej, panenský olivový a kokosový olej.

Otevřete svá srdce a rozhodněte se pro Lásku.

S Láskou Joli

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Komentáře

Přidat komentář