DUBEN – játra

16.4. 2018 (Aktualizováno: 31.5. 2019)Jolana Janišová0 Komentářů

Duben je úžasný měsíc plný jarní energie. Příroda je již probuzená, rozmanití ptáci vesele švitoří, jaro probíhá v plné své síle. Vše se odehrává svižně, energicky a s lehkostí. Takto by to mělo probíhat i u lidí. Volba a realizace životních plánů, dlouhodobé plánování, sebevyjádření a vlastní tvořivost. Pokud je to jinak, může to být způsobeno oslabením jater.

Játra ovlivňují mnoho orgánů v těle

Játra jsou detoxikačním orgánem našeho těla. Je to hlavní orgán látkové výměny a metabolismu. Játra ovlivňují všechny orgány v těle. Zdravá játra nám pomáhají efektivně trávit tuky a ukládat v nich rozpustné vitamíny.

Nesprávná funkce jater se může projevit mnoha příznaky

Kdo se nyní cítí fyzicky slabý, má zhoršené vidění. Kdo má pálení žáhy nebo problémy se zažíváním a hořkostí na patře, pak má pravděpodobně výrazné oslabení jater. V této době může také být člověk agresivní, žárlivý, bezdůvodně podrážděný a nervózní.

Co pomáhá?

V tomto stavu zvlášť doporučuji se nijak nepřetěžovat a nedělat nic tzv. na sílu. Každému udělá dobře ozdravný pobyt na slunci, s dostatečným kvalitním pitným režimem a příjemnou pohybovou aktivitou. Dopřejte si masáž celého těla, infrasaunu, či koupel s Himalájskou solí.

Podpořte své orgánové systémy správným jídlem

Je to důležité. Nejlépe jídlem uvařeným v páře. Nebo pečeným na rýžovém, kokosovém či olivovém oleji. Nebo přepuštěném másle. Do salátů používejte olej z černého kmínu, z meruňkových jader, sezamu, avokáda. Z octů pouze nefiltrovaný jablečný ocet a UME ocet. Nejvíce prospěšná chuť pro játra je kyselá a hořká.

Nešetřete čerstvou zeleninou, bylinkami a ovocem.

Nejvhodnější jsou citróny, jablka, ředkvičky, ředkev, pampeliška, čekanka, kopřiva, polníček, rukola, kedlubna, zelený hrášek, zelí, kysané zelí, zelené saláty, ořechy a semínka. Denně bychom měli jíst vařené nebo naklíčené luštěniny. Z obilovin BIO pšenici Kamutrýži. Dopřejte si také kvalitní spánek.

Vyvarujte se zatěžujícím potravinám

V dubnu se vyvarujte zatěžujícím potravinám, jako jsou cukr, mléko a mléčné výrobky všeho druhu. Dále uzeniny a vepřové a hovězí maso. Pokud musíte maso, tak jen domácí (z ekologického zemědělství) kuře, kachnu, králíka. Nepijte nic v průběhu jídla. Jaký pitný režim dodržovat, proč a co pít se dozvíte v dalších článcích (např. Jak správně a bezpečně používat jedlou sodu, Správné měření pH a mnoha jiných).

Vyhýbejte se přepáleným tukům, chemickým tukům a smaženým jídlům! Nepijte žádný alkohol hlavně od 23 – 03 hodiny ranní!!! V této době byste si poškodili játra, mozek a zrak, navíc byste zbavili své tělo energie a možnosti i regenerace.

Věřím, že tento měsíc je pro nás měsícem správné volby: sebevyjádření, jedinečnosti, tvořivosti a realizace životních plánů. Přeji vám všem hodně sil!

PS: Napište mi, jaká informace byla pro vás přínosem a jaké další byste potřebovali?

S radostí, vaše Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.