DUBEN – játra

Duben je úžasný měsíc plný jarní energie. Příroda je již probuzená, rozmanití ptáci vesele švitoří, jaro probíhá v plné své síle. Vše se odehrává svižně, energicky a s lehkostí. Takto by to mělo probíhat i u lidí. Volba a realizace životních plánů, dlouhodobé plánování, sebevyjádření a vlastní tvořivost. Pokud je to jinak, může to být způsobeno oslabením jater.

Játra ovlivňují mnoho orgánů v těle

Játra jsou detoxikačním orgánem našeho těla. Je to hlavní orgán látkové výměny a metabolismu. Játra ovlivňují všechny orgány v těle. Zdravá játra nám pomáhají efektivně trávit tuky a ukládat v nich rozpustné vitamíny.

Nesprávná funkce jater se může projevit mnoha příznaky

Kdo se nyní cítí fyzicky slabý, má zhoršené vidění. Kdo má pálení žáhy nebo problémy se zažíváním a hořkostí na patře, pak má pravděpodobně výrazné oslabení jater. V této době může také být člověk agresivní, žárlivý, bezdůvodně podrážděný a nervózní.

Co pomáhá?

V tomto stavu zvlášť doporučuji se nijak nepřetěžovat a nedělat nic tzv. na sílu. Každému udělá dobře ozdravný pobyt na slunci, s dostatečným kvalitním pitným režimem a příjemnou pohybovou aktivitou. Dopřejte si masáž celého těla, infrasaunu, či koupel s Himalájskou solí.

Podpořte své orgánové systémy správným jídlem

Je to důležité. Nejlépe jídlem uvařeným v páře. Nebo pečeným na rýžovém, kokosovém či olivovém oleji. Nebo přepuštěném másle. Do salátů používejte olej z černého kmínu, z meruňkových jader, sezamu, avokáda. Z octů pouze nefiltrovaný jablečný ocet a UME ocet. Nejvíce prospěšná chuť pro játra je kyselá a hořká.

Nešetřete čerstvou zeleninou, bylinkami a ovocem.

Nejvhodnější jsou citróny, jablka, ředkvičky, ředkev, pampeliška, čekanka, kopřiva, polníček, rukola, kedlubna, zelený hrášek, zelí, kysané zelí, zelené saláty, ořechy a semínka. Denně bychom měli jíst vařené nebo naklíčené luštěniny. Z obilovin BIO pšenici Kamutrýži. Dopřejte si také kvalitní spánek.

Vyvarujte se zatěžujícím potravinám

V dubnu se vyvarujte zatěžujícím potravinám, jako jsou cukr, mléko a mléčné výrobky všeho druhu. Dále uzeniny a vepřové a hovězí maso. Pokud musíte maso, tak jen domácí (z ekologického zemědělství) kuře, kachnu, králíka. Nepijte nic v průběhu jídla. Jaký pitný režim dodržovat, proč a co pít se dozvíte v dalších článcích (např. Jak správně a bezpečně používat jedlou sodu, Správné měření pH a mnoha jiných).

Vyhýbejte se přepáleným tukům, chemickým tukům a smaženým jídlům! Nepijte žádný alkohol hlavně od 23 – 03 hodiny ranní!!! V této době byste si poškodili játra, mozek a zrak, navíc byste zbavili své tělo energie a možnosti i regenerace.

Věřím, že tento měsíc je pro nás měsícem správné volby: sebevyjádření, jedinečnosti, tvořivosti a realizace životních plánů. Přeji vám všem hodně sil!

PS: Napište mi, jaká informace byla pro vás přínosem a jaké další byste potřebovali?

S radostí, vaše Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Komentáře

Přidat komentář