LISTOPAD – plíce

Příroda nám začíná ukazovat svou „nahotu“. Den se stále krátí, světla, slunce ubývá a to může způsobovat únavu a nervozitu. Jako projevy můžeme pocítit vysychání pleti, dušnost, kašel, zahlenění dýchacích cest, zápal plic, astma. K tomuto stavu se řadí smutek, neschopnost/nechuť něco rozdýchat/přijmout, nechuť komunikovat. Je nevyhnutelné najít kořen smutku, přijmout stav a vzít si z něj to dobro. Uchopte svou moc a přelaďte se! Ke změně vám pomůže vhodná strava!

Bez dechu nemůžeme žít! Choďme každý den do přírody a zhluboka dýchejme a vychutnávejme si záporné ionty trvalého zdraví. Máme je na dosah, lidičky! Dopřejte si pocit svobody a také s láskou svobodu dávejte!

Orgánové hodiny plic

Nejslabší energii mají plíce od 15. do 17. hodin. Dechová cvičení vám velmi prospějí. Nejsilnější energii plíce vyvíjejí od 3. do 5. hodiny ranní. Měli bychom chodit dříve spát, abychom si uchránili svou energii. Ponocování, hýření, kouření a pití alkoholu velmi odebírá životní energii a mate mysl!

Jakých jídel se v listopadu vyvarovat?

Nekonzumujte mléčné výrobky. Jsou tzv. „ochlazující“ a tímto ochlazováním byste si také snížili svou životní energii. Navíc byste si narušili svůj metabolismus.

Zdraví znamená funkční metabolismus!!!

Jaká strava vám listopadu prospěje?

Věnujte pozornost panenským rostlinným olejům. V tomto období je nejvhodnější makový, z černého kmínu, lněný, zázvorový, kokosový, olivový. Z obilovin se zaměřte na slzovku, bezlepkový oves, quinou, naturální rýži. Z luštěnin fazolečočku.

Naklíčená kanadská čočkaNaklíčená kanadská čočka vám dodá úžasnou energii a 200 krát více živin.

Doporučuji ji dodat do teplé polévky. Kvašená zelenina, zelí je prospěšné konzumovat každý den, pozvolna přihřáté na teplotu do 35 °C.

Vlašské ořechy, mandle, med, hřebíček, skořice, sušené plody, semínka, fenykl, tymián, zázvor vám udělají dobře. Tinktura z lichořeřišnice pomáhá i na záněty.

Vnímejme a přijímejme svůj život s láskou a lehkostí. Klidně dýchejme, neb vše co se nám děje se děje pro.

Pro vás s radostí Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím jídla bez lepku a bílých „jedů“. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Učím se od mnoha odborníků z celého světa - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců... Někteří z nich mi také přispěli do mé knihy „Jídla Světla - Kuchařka pro život 1“.
Komentáře

Přidat komentář