ŘÍJEN – žaludek

Podzim, jak na vás působí? Zvířátka jsou pilná a dělají si zásoby na zimu. Příroda se také chystá na odpočinek a co my? Jsme si vědomi vlastních potřeb a schopnosti vyvinout aktivitu k jejich naplnění? Pokud přijmeme, rozhodneme, učiníme, tak jsme schopni realizovat své záměry. Tento měsíc je o tom, co umíme a co neumíme „strávit“, přijmout.

Ano žaludek je orgán, který nám to ihned potvrdí, viďte. A naše psychika vždy podle toho reaguje.

Orgánové hodiny žaludku

Nejslabší energie je od 19. do 21. hodiny. V tuto dobu je důležité se zklidnit, pustit si relaxační hudbu a nic neřešit. Jen se vnímat a volně dýchat. Pokud uděláte opak, můžete se pěkně i pohádat a takto si přivodit i nekvalitní spánek. Nejvyšší energii má žaludek od 7. do 9. hodiny ranní a v tuto dobu můžete kvalitně posnídat do sytosti.

Nastartujte svůj den kvalitní a vhodnou snídaní

Dělejte si drobné radosti již od rána. Snídejte v klidu, v příjemném prostředí něco dobrého, přirozeně sladkého a teplého. Ideální je moje výživná, sladká placka – video recepty objevíte v mé on-line nabídce.

Pokud neumíte strávit jídlo, neumíte strávit ani své myšlenky a zvlášť v tomto období to pocítíte. Je třeba rychle najít důvod a pak ho vyřešit, než se rozjedou následky ve formě žaludečních vředů, střevních problémů, zkažených zubů, pálení žáhy… rakoviny.

Vhodné potraviny pro říjen

Věnujte pozornost panenským rostlinným olejům, které velmi pomáhají. V tomto období je nejvhodnější na zharmonizování naší psychiky makový olej, rybí s organickým jódem a olej z vlašských ořechů. Dále doporučuji zázvorový, hořčičný, lněný, sezamový, rakytníkový, kokosový, olivový.

Zaměřte se na kvalitní obiloviny, jáhly, čirok, světlou pohanku, bezlepkový oves, černou a červenou rýži. Prospěšné jsou luštěniny cizrna, hrách zelený i žlutý.

Kořenová zeleninaKořenová zelenina je nenahraditelná vařená v páře nebo i krátce ve vodě jako polévka. Solte himalájskou solí a okořeňte si majoránkou, saturejkou, kurkumou, kmínem, hořčičným semínkem.

Jezte více vařených, pečených jídel a omezujte čerstvá jídla, která ochlazují. Takto pomáháte svému žaludku i celému metabolismu.

Vyřaďte ze svého jídelníčku mléčné výrobky, až do jara! Koza také odpočívá…

Mějte se rádi a hýčkejte své tělíčko, takto vám bude sloužit s láskou, kterou mu dáte. Je přece vaše!

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Ukážu vám, jak využít maximum výživy ze stravy a upevnit si své zdraví. Improvizační vaření je soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. Informace předkládané jsou ověřeny i mnoha odborníky ve svém oboru - a to včetně takových specialistů, kteří udržují kosmonauty za pomoci přírodních přípravků a vědou ověřených poznatků zdravé a ve skvělé kondici na orbitální stanici několik měsíců...
Komentáře

Přidat komentář