Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden: Domácí čokoláda, kterou budete chtít snídat každý den ♥♥♥

ŘÍJEN – žaludek

Podzim, jak na vás působí? Zvířátka jsou pilná a dělají si zásoby na zimu. Příroda se také chystá na odpočinek a co my? Jsme si vědomi vlastních potřeb a schopnosti vyvinout aktivitu k jejich naplnění? Pokud přijmeme, rozhodneme, učiníme, tak jsme schopni realizovat své záměry. Tento měsíc je o tom, co umíme a co neumíme „strávit“, přijmout.

Ano žaludek je orgán, který nám to ihned potvrdí, viďte. A naše psychika vždy podle toho reaguje.

Orgánové hodiny žaludku

Nejslabší energie je od 19. do 21. hodiny. V tuto dobu je důležité se zklidnit, pustit si relaxační hudbu a nic neřešit. Jen se vnímat a volně dýchat. Pokud uděláte opak, můžete se pěkně i pohádat a takto si přivodit i nekvalitní spánek. Nejvyšší energii má žaludek od 7. do 9. hodiny ranní a v tuto dobu můžete kvalitně posnídat do sytosti.

Nastartujte svůj den kvalitní a vhodnou snídaní

Dělejte si drobné radosti již od rána. Snídejte v klidu, v příjemném prostředí něco dobrého, přirozeně sladkého a teplého. Ideální je moje výživná, sladká placka – video recepty objevíte v mé on-line nabídce.

Pokud neumíte strávit jídlo, neumíte strávit ani své myšlenky a zvlášť v tomto období to pocítíte. Je třeba rychle najít důvod a pak ho vyřešit, než se rozjedou následky ve formě žaludečních vředů, střevních problémů, zkažených zubů, pálení žáhy… rakoviny.

Vhodné potraviny pro říjen

Věnujte pozornost panenským rostlinným olejům, které velmi pomáhají. V tomto období je nejvhodnější na zharmonizování naší psychiky makový olej, rybí s organickým jódem a olej z vlašských ořechů. Dále doporučuji zázvorový, hořčičný, lněný, sezamový, rakytníkový, kokosový, olivový.

Zaměřte se na kvalitní obiloviny, jáhly, čirok, světlou pohanku, bezlepkový oves, černou a červenou rýži. Prospěšné jsou luštěniny cizrna, hrách zelený i žlutý.

Kořenová zeleninaKořenová zelenina je nenahraditelná vařená v páře nebo i krátce ve vodě jako polévka. Solte himalájskou solíokořeňte si majoránkou, saturejkou, kurkumou, kmínem, hořčičným semínkem.

Jezte více vařených, pečených jídel a omezujte čerstvá jídla, která ochlazují. Takto pomáháte svému žaludku i celému metabolismu.

Vyřaďte ze svého jídelníčku mléčné výrobky, až do jara! Koza také odpočívá…

Mějte se rádi a hýčkejte své tělíčko, takto vám bude sloužit s láskou, kterou mu dáte. Je přece vaše!

Pomohlo? Hodnoťte.
Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Pošli to dál! :) Sdílej tyto informace se svými přáteli.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Komentáře

Přidat komentář