ÚNOR – ledviny

V únoru nastává přechod ze zimy do jara. Podle biologického kalendáře nastává jaro v tomto měsíci, kdy se příroda připravuje k probuzení.

Orgánové hodiny ledvin

Prastará moudrost nám sděluje oslabení ledvin, které jsou mocným orgánem určujícím délku našeho života. Ledviny nám ovlivňují všechny orgány v těle. Proto je nevyhnutelné se o ně celoživotně a s láskou starat, posilovat jejích energii, která je nejslabší mezi 5. – 7. hodinou. Naopak největší aktivitu mají mezi 17. – 19 hodinou a to je nejlepší doba na jakýkoliv pohyb.

Na správné emoční úrovni máme schopnost se uvolnit, naslouchat, odevzdat se, máme odvahu, vůli a vytrvalost. Na druhé straně je to strach, nevíra, obava, neklid, vnitřní i vnější třes, nesoustředěnost, roztěkanost.

Jak se projevují nesprávné fungování ledvin?

Oslabení ledvin můžeme cítit bolestmi v kříži, bederní oblasti, kolen, otoky nohou, horních víček, tmavé kruhy pod očima, časté močení, snížení vitální energie, neplodnost, nedoslýchavost, deprese, nekvalitní spánek, chlad v končetinách.

Jak si ledviny chránit?

Je důležité si udržovat přirozené teplo. To znamená nikdy se neochlazovat! Vyhýbat se chlazeným a sladkým nápojům, alkoholu, nekvalitní i rozpustné kávě, kuchyňské soli, mléčným výrobkům a převažující RAW stravě. Nevhodné jsou pomeranče, grepy a mandarinky!

Vhodná strava podpoří funkce ledvin

Naopak velmi vás zahřejí a tím i pozvednou energii ledvin teplá jídla, všechny fazole, quinoa, čočky, světlá pohanka, bezlepkový oves. Jezte denně polévky. Tuňák, treska a kvalitní rybí olej vám udělají dobře. V tomto měsíci se může maso, nejlépe z domácího chovu, jehněčí, krutí nebo zvěřina. Věnujte pozornost panenským rostlinným olejům. V tomto období je nejvhodnější zázvorový, konopný, meruňkový, sezamový, rakytníkový, makový, z vlašských ořechů, kokosový, olivový olej.

Fazolová polévka Jolany Janišové

Fazolová polévka Jolany Janišové

Zelenina je nejvhodnější uvařená v páře do poloměkka, hlavně červená řepa, celer, kapusta. Kysané zelí jezte mírně ohřáté do 35 °C. Jezte zázvor, křen, fenykl, česnek, cibuli, pórek, chilli, kurkumu, kmín, olivy, UME ocet, TAMARI sójovou omáčku, MISO. Pijte na lačno teplé bylinné čaje na podporu ledvin, zázvorový čaj.

Relaxujte, odpočívejte, vhodně se oblékejte

Vyhýbejte se společnosti a prostředí, která vám nedělá dobře. Ztište se a poslouchejte ticho, prociťte ho. Teple se oblékejte do přírodních materiálů jako je bavlna, vlna, len, bambusové vlákno. Chraňte si ledviny košilkou, nátělníkem. Je lepší mít oblečeno více tenčích vrstev, než jednu silnou – ta tak nezahřeje. Mějte nohy stále v suchu a v teple. Ušetříte si tak bolest hlavy. Noste kalhoty do pasu. Ledviny se vám s láskou odmění a vy se budete cítit krásně volně. Milujte sebe, i ostatní bytosti, milujte vše živé ❤❤❤

Jolana Janišová ❤

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.