Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden: Domácí čokoláda, kterou budete chtít snídat každý den ♥♥♥

ZÁŘÍ – slezina a slinivka

Malebné září nás vítá svým půvabem a vůní. Příroda nám nabízí své úžasné plody, jablíčka, hrušky, dýně, brambory a další dobroty. Dny se pomalu krátí a ochlazují. Můžeme mít pocit, že se zpomaluje čas. Tento pocit nás vybízí ke zpracování zkušeností, analýze našeho života. V této době je dobré se rozhodnout, co je třeba ještě učinit/stihnout do konce tohoto roku.

Nezapomínejme na péči o sebe, i o druhé. Je moc důležité naučit se lásku na všech úrovních přijímat i dávat, slezina a slinivka to velmi ocení a ochrání nás před viry a podpoří nám i správné trávení. Radost ze svého žití a bytí to jen umocní.

Orgánové hodiny – slezina a slinivka

Nejslabší energii má slezina a slinivka mezi 21. – 23. hodinou, kdy je doporučováno mít klidový režim. Největší energii mají mezi 9. – 11. hodinou, kdy je ideální čas na pochutnání si na sladké dobrůtce.

Naše strava by měla být vyvážená a výživná s ohledem na roční období, prostředí, v němž žijeme, práci, kterou děláme a jak se cítíme.

Co jíst v září?

S postupným přírodním ochlazováním je vhodné zařadit do jídelníčku více vařených jídel vařených v páře. Jezte rýži, jáhly, brambory, fazole, luštěniny, dýně všech druhů. Užijte si čerstvého i pečeného ovoce s medem, ořechy a semínky. Používejte jen panenské oleje rakytníkový, zázvorový, dýňový, ostropestřecový, lněný, z vlašských ořechů, olivový, kokosový.

Září - fazole

Používejte kurkumu, skořici a vše zelené, co roste, libeček, pažitka, celerová nať, petrželová nať…..

Co z jídelníčku odstranit?

Vyhněte se smaženým jídlům a přepáleným chemickým tukům! Nejezte bílé jedy, cukr, mouku, loupanou rýži, kamennou sůl!

Choďte denně minimálně hodinu do přírody, udělejte si zásobu energie, světla, slunce.

S láskou vaše Jolana

Pomohlo? Hodnoťte.
Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Pošli to dál! :) Sdílej tyto informace se svými přáteli.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Komentáře

Přidat komentář