Každý ČTVRTEK nový originální video recept pro radost Tento týden recept:  Pomazánka z kozího tvarohu ♥♥♥

ZÁŘÍ – slezina a slinivka

27.8. 2018 (Aktualizováno: 12.11. 2018)Jolana Janišová0 Komentářů

Malebné září nás vítá svým půvabem a vůní. Příroda nám nabízí své úžasné plody, jablíčka, hrušky, dýně, brambory a další dobroty. Dny se pomalu krátí a ochlazují. Můžeme mít pocit, že se zpomaluje čas. Tento pocit nás vybízí ke zpracování zkušeností, analýze našeho života. V této době je dobré se rozhodnout, co je třeba ještě učinit/stihnout do konce tohoto roku.

Nezapomínejme na péči o sebe, i o druhé. Je moc důležité naučit se lásku na všech úrovních přijímat i dávat, slezina a slinivka to velmi ocení a ochrání nás před viry a podpoří nám i správné trávení. Radost ze svého žití a bytí to jen umocní.

Orgánové hodiny – slezina a slinivka

Nejslabší energii má slezina a slinivka mezi 21. – 23. hodinou, kdy je doporučováno mít klidový režim. Největší energii mají mezi 9. – 11. hodinou, kdy je ideální čas na pochutnání si na sladké dobrůtce.

Naše strava by měla být vyvážená a výživná s ohledem na roční období, prostředí, v němž žijeme, práci, kterou děláme a jak se cítíme.

Co jíst v září?

S postupným přírodním ochlazováním je vhodné zařadit do jídelníčku více vařených jídel vařených v páře. Jezte rýži, jáhly, brambory, fazole, luštěniny, dýně všech druhů. Užijte si čerstvého i pečeného ovoce s medem, ořechy a semínky. Používejte jen panenské oleje rakytníkový, zázvorový, dýňový, ostropestřecový, lněný, z vlašských ořechů, olivový, kokosový.

Září - fazole

Používejte kurkumu, skořici a vše zelené, co roste, libeček, pažitka, celerová nať, petrželová nať…..

Co z jídelníčku odstranit?

Vyhněte se smaženým jídlům a přepáleným chemickým tukům! Nejezte bílé jedy, cukr, mouku, loupanou rýži, kamennou sůl!

Choďte denně minimálně hodinu do přírody, udělejte si zásobu energie, světla, slunce.

S láskou vaše Jolana

Jolana Janišová
Jolana Janišová
Jsem kuchařka z hor. Ukážu vám, jak využít maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví. Vařím s láskou a radostí jídla bez lepku a bílých „jedů“. Tvořím vlastní jídla. Vytvořila jsem a stále rozvíjím nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤ Improvizační vaření. Je to soubor principů a faktů, díky kterým můžete také objevit jednoduchou cestu ke šťastnému životu ve zdravém těle. A stále se učím neb život je v neustálem pohybu...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
Komentáře

Přidat komentář

  • Improvizační vaření ❤
    Jolany Janišové

    Nový a jednoduchý komplexní systém stravování na posílení imunity těla pro všechny generace ❤❤❤ i pro bezlepkáře a cukrovkáře.
    Proč Improvizační vaření Jolany Janišové
  • Nejnovější příspěvky:
  • Jídla Světla - Kuchařka pro život 1 - Jolana Janišová
  • Kategorie:
  • Sladké placky – zásadité, chutné, výživné a energeticky bohaté sladké snídaně Jolany Janišové
    02 - kokosová sladká placka Jolany Janišové
  • Často hledané:
  • Líbí?

    Sdílejte stránku s přáteli.

    Každým nasdílením nebo nákupem produktů/služeb (knihy, stránky s mými originálními video recepty, kurzy zdravého vařeníporadenství), podporujete rozvoj Improvizačního vaření ❤ Děkuji
    Share on Facebook
    Facebook
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Share on Reddit
    Reddit
    Digg this
    Digg
    Share on VK
    VK
    Share on Tumblr
    Tumblr
    Email this to someone
    email

    Pošlete to dál ❤ Sdílejte tuto stránku se svými přáteli.
    Kup mi kávičkuKup mi kávičku
  • A už vám žádná novinka neuteče...

    Nebojte, nespamuji... Pravidla ochrany osobních údajů.